cefa (effas) - befektetés-elemzői program 

Program

streaming nbkEzen a képzésen is biztosítjuk a választást a helyszínen vagy az élő online módon történő részvétel között.
Amennyiben a járványhelyzet indokolja, a képzés csak online módon kerül megtartásra.MEGÚJULT A KÉPZÉS

CEFA (EFFAS) befektetéselemző képzésünk 2021 őszétől megújul. A korábbiakhoz képest még gyakorlatorientáltabb lett a képzés, Bloomberg-es példákkal, a munkahelyi igényekhez igazodva az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt helyezve az Excel-ben történő portfólió számításokra. Ezen felül olyan új témakörökkel bővül a tudásanyag, mint például a zöld pénzügyek (ESG), ingatlanportfólió-menedzsment, értékpapírosítás, befektetések adózása vagy az etika.

effasterkep

effas tematika   Ha érdeklődik képzésünk iránt, kattintson a részletes tematikáért! 

Kapcsolat:

Révay Réka, ügyfélkapcsolati menedzser
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 06/1-224-0742

Nemzetközi tanúsítvány

A képzés sikeres elvégzésével a hallgatók megszerzik az Európai Befektetéselemzők Szövetsége (EFFAS, European Federation of Financial Analyst Societies) által kibocsátott, nemzetközileg széles körben elismert CEFA© (Certified European Financial Analyst) képesítést.

A tanfolyam tartalmának kialakítása és a vizsgasorok összeállítása a legmagasabb szintű nemzetközi és hazai szakmai normák figyelembe vételével történik.

A program előnye más nemzetközi programokkal szemben, hogy ezt magyar nyelven, esti, konzultációs rendszerben lehet elvégezni, ami segíti a tudás elmélyítését és lényegesen könnyebbé teszi a vizsgára történő felkészülést.

A Bankárképző 1995-ben indította el az első CEFA© oktatást és vizsgákat, azóta mintegy 300 hallgató szerezte meg a képesítést és alapozta meg karrierjét a befektetések világában.

A EFFAS nemzetközi szervezetről bővebb információt a effas.net honlapon talál.

Kinek ajánljuk?

A CEFA (EFFAS) Befektetés-elemzői program elvégzését elsősorban ajánljuk:

 • befektetési alapok, nyugdíjpénztárak, életbiztosítók vagyonkezelésével foglalkozó vezető szakembereinek;
 • befektetési szolgáltatók elemzőinek;
 • banki treasury munkatársaknak;
 • nagy és összetett értékpapír-portfóliók vagyonkezelőinek;
 • vállalatok pénzügyi vezetőinek;
 • mindazoknak, akik a fenti területek valamelyikén továbblépési lehetőséget szeretnének elérni;
 • azoknak, akik a fentiekre vonatkozó törvényalkotásban, szabályozásban és ellenőrzésben közreműködnek;
 • mindazoknak, akik ezen területek valamelyikén szeretnének elhelyezkedni, de nem rendelkeznek szakirányú végzettséggel, tapasztalattal;
 • mindazoknak, akik szeretnék megérteni a tőkepiacok működését, akár saját befektetéseik minél magasabb szintű kezelése érdekében, vagy megismerni néhány, itthon még nem használt terméket.

A jelentkezésnek nem előfeltétele felsőfokú diploma megléte, ám elsősorban szakirányú diplomával vagy azzal egyenértékű szakmai előképzettséggel rendelkező szakembereknek ajánljuk a programot.

effas tanusitvany 2017 200127

Kapcsolat:

Révay Réka, ügyfélkapcsolati menedzser
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 06/1-224-0742
 

Tematika

effas tematika   Ha érdeklődik képzésünk iránt, kattintson ide a részletes tematikáért!

A három féléves képzés során a hallgatóknak 9 modult és a VAP (Vagyon, Alap, Portfólió) programot kell sikeresen teljesíteniük. A képzés nemzetközileg akkreditált tanrend szerint működik.

effas tematika táblázat 2021 1

Részletek

A PROGRAM MENETE

Az oktatás félévenként szeptembertől januárig, illetve februártól júniusig tart.
A tanórák csütörtökön, illetve péntekenként 16:30 és 19:45 óra között, szombatonként 9:00 és 16:15 óra között kerülnek megtartásra – a járványhelyzet függvényében – a Bankárképzőben (1011 Bp. Szalag utca 19.). Az órarend összeállításakor igyekszünk a hallgatók igényeihez alkalmazkodni, a hosszúhétvégéket és ünnepeket figyelembe véve.

KÖVETELMÉNYEK

Minden modul írásbeli vizsgával zárul. A tanórák, valamint az e-learning rendszerünkbe feltöltött tananyagok mellett minden modult követően konzultációval segítjük a vizsgákra való sikeres felkészülést.

A VAP programot már elvégzett résztvevők számára konzultációs lehetőséget biztosítunk. Keresse munkatársunkat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolat:

Révay Réka, ügyfélkapcsolati menedzser
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 06/1-224-0742
 

Vizsga

VIZSGASZABÁLYZAT

A Befektetés-elemzői program vizsgaanyagát a Befektetés-elemzők Nemzetközi Szervezete, az EFFAS akkreditálta.
A befektetés-elemzői vizsgák és pótvizsgák minden esetben írásban történnek. Ez modulonként legfeljebb 180 perces írásbeli vizsgát jelent. A vizsgák tetszőleges sorrendben tehetők le.
Befektetés-elemzői tanúsítványt / CEFA végzettség igazolást az a hallgató kap, aki mind a 9 modulból, valamint a Vagyon, Alap, Portfólió (VAP) képzésen sikeres vizsgát tesz a képzés megkezdésétől számított 3 éven belül. A VAP vizsgát bármelyik szemeszterben lehet teljesíteni, tehát nem szükséges előfeltétele az CEFA (EFFAS) programra való jelentkezésnek.

VIZSGAFELMENTÉSEK

A befektetés-elemzői vizsgák alóli felmentésre, más vizsgák beszámítására nincs lehetőség.

A TANULMÁNYOK IDŐLEGES MEGSZAKÍTÁSA

A résztvevőnek lehetősége van arra, hogy tanulmányait időlegesen – a képzés elvégzésére rendelkezésére álló 3 éven belül, írásban bejelentve – megszakítsa, de egyben tudomásul veszi, hogy a képzés elvégzésének és a vizsga feltételei időközben változhatnak. A megszabott határidőn belül az addig sikeresen teljesített vizsgák eredményei továbbvihetők. A tanulmányok újrakezdésekor a résztvevő tanulmányait az akkor érvényes feltételekkel (beleértve a képzési és vizsgadíjat is) folytathatja. Abban az esetben, ha a résztvevő a képzést 3 éven belül nem fejezte be, kérvényezheti tanulmányai folytatását a feltételek egyéni elbírálása alapján. Amennyiben a résztvevő a képzési díj egészét a képzés megkezdésénél befizette és halasztási szándékát bejelentette, halasztás esetén sincs semmiféle további befizetési kötelezettsége. A résztvevő tudomásul veszi, hogy a képzés halasztása esetén - amennyiben nem előre történt a képzési díj egészének megfizetése -, úgy a halasztás után a képzésbe való bekapcsolódás esetén a képző intézmény jogosult a hátralévő képzési félév(ek)re a képzési díjat a képzési program akkor aktuális díjára módosítani. 

Kapcsolat:

Révay Réka, ügyfélkapcsolati menedzser
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 06/1-224-0742
 

Videók

Bankárképző CEFA (EFFAS) diploma nyílt nap

Móricz Dániel (Állampapírpiaci folyamatok)
  Dr. Tomori Erika (A tőkepiaci szabályozás területei)
Martin Hajdu György (Vállalat és részvényértékelés)
  Vidovics-Dancs Ágnes (Arbitrázs)
Dr. Száz János (CEFA program moduljai)
  Tripon Mariann véleménye az EFFAS-ról

 

Ár

A program díja 555 000 Ft + ÁFA / félév.

A program díja magába foglalja a nemzetközi tanúsítvány díját, valamint az oktatást, a vizsgafelkészítő konzultációkat, modulonként egyszeri vizsgalehetőséget, a tankönyveket, valamint az előadói segédanyagokat.

KEDVEZMÉNYEK

1. Előjelentkezési kedvezmény

Azon hallgatóink, akik július 15-ig leadják jelentkezésüket és július 31-ig befizetik az első féléves díjat, még a tavalyi áron járhatnak a képzésre, azaz rájuk az 525.000 Ft + ÁFA / félév díj érvényes!

Ezen túl, az első félév díjából 10% előjelentkezési kedvezményt is kapnak.

2. VAP kedvezmény

A VAP képesítéssel rendelkezőknek 250.000 Ft kedvezményt biztosítunk a képzés díjából (melyet a három félévre elosztva érvényesíthetnek). Összevonható az előjelentkezési kedvezménnyel.


A program modulonként is látogatható. A részletekről keresse Révay Rékát: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolat:

Révay Réka, ügyfélkapcsolati menedzser
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 06/1-224-0742
 

Oktatók

Oktatóinkról részletes információt itt talál.

Kapcsolat

Amennyiben a képzés felkeltette érdeklődését, keresse munkatársainkat:

 • Szakmai, tananyaggal kapcsolatos kérdésekben Pollák Zoltánt: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Minden egyéb, általános információért Révay Rékát: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Információs vonal: +36 1 224 0742

EFFAS Klub

Az EFFAS Hungary és a Bankárképző 2019-ben elindította EFFAS Klub rendezvénysorozatát, amellyel szeretnénk még élőbbé tenni kapcsolatunkat CEFA végzetteinkkel, és egy aktív Alumni szakmai közösséget kívánunk kialakítani a befektetés-elemzés területén. Az évente több alkalommal megrendezésre kerülő EFFAS Klub rendezvényeinken neves előadók osztják meg tapasztalataikat, nézeteiket aktuális problémákkal kapcsolatban.

Az előadások, kerekasztal beszélgetések után CEFA klubtagjaink találkozhatnak régi évfolyamtársakkal, oktatókkal és kapcsolataikat is építhetik.

 

EFFAS Regisztráció

 Társadalmilag felelős Befektetések és Szabályozásuk (ESG)

Program

Environmental, Social and Governance (ESG)

Az utóbbi években a társadalmi és környezettudatos befektetések egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, egyre inkább látható az, hogy a befektetők igyekeznek a környezettudatosságot és a szociális értékeket szem előtt tartani befektetéseik során. A tanfolyam célja, hogy bemutassa a résztvevőknek az ESG témakör fontosságát a befektetések folyamatában. A program számos ESG-vel kapcsolatos témakört foglal magában, melyek a következőek:

 • ESG információk hatása a hozam-kockázatra
 • ESG befektetési megközelítések, stratégiák ismertetése
 • ESG információk integrációjának a mozgató rugói
 • ESG információk beágyazása a befektetési folyamatokba
 • ESG integrációja az egyes értékelési módszerekbe
 • Felelős befektetést megtestesítő pénzügyi instrumentumok
 • ESG riportálási standardok, KPI-ok.

Tekintse meg Prof. Dr. Alexander Bassen, a CESGA program igazgatójának bemutató videóját!

6 hónapon keresztül elérhető az EFFAS Platformon az elearning tananyag, mely tartamaz videókat a hozzájuk kapcsolódó diasorokkal, referencia és forrás gyűjteményt, valamint gyakorló feladatokat.

Tesztkérdések megválaszolásából és esettanulmány kidolgozásából áll a számonkérés.

Egy évben 3-4 lehetőség van az angol nyelvű vizsga letételére.

2022. év vizsgaidőpontjai: március 18., június 10., szeptember 9. és december 2.

A vizsgázás online vagy személyesen a Bankárképző központban történhet.

Az aktuális lehetőségekről érdeklődjön szervezőnknél.

 • Legközelebbi vizsgaidőpont: 2022. március 18.
 • Jelentkezési határidő: 2022. január 31.

Kinek ajánljuk?

Elsősorban befektetések elemzésével foglalkozó munkatársaknak, akinek főbb feladatuk portfoliókialakítás és portfoliókezelés. Továbbá olyan jelentkezők számára, akik egy nagyvállalat, bank befektetői kapcsolatokért, éves jelentések készítéséért felelősek.

Tudta, hogy az EU 2014/95/EU direktívája szerint minden tőzsdén jegyzett 500 fő feletti alkalmazottal rendelkező vállalkozásnak a 2018-as évtől az általános éves pénzügyi riport mellett kiegészítő nem pénzügyi ESG riportot is közzé kell tenniük? Ha szeretne több információt megtudni a hatályos szabályozásról és az ESG riportok készítéséről, akkor ne habozzon és jelentkezzen oktatásunkra és szerezzen nemzetközi ESG elemző diplomát.

Tematika

I. modul – „Ébresztő”

 • ESG és tudatos, fenntartható befektetések fontosságának a kihangsúlyozása.
 • ESG megfelelés és pénzügyi teljesítmény közötti kapcsolat bemutatás

II. modul– ESG alapjai

 • ESG-hez kapcsolódó alapvető fogalmak bemutatása
 • ESG történetének, felemelkedésének a bemutatása

III. modul – Befektetési lánc

 • ESG információk általános integrálása a befektetési folyamatokba
 • ESG befektetési stratégiák ismertetése

IV. modul – ESG integráció és értékelés

 • ESG szempontok integrálása egy vállalkozás értékelésébe

V. modul – Tudatos befektetési eszközök

 • Eszközallokáció, zöld kötvények, „impact” befektetés

VI. modul – ESG információk jelentése

 • Szabályozási háttér bemutatása
 • ESG elemzés, ESG minősítési intézmények (ESG scoring agencies)

Ár

Vizsga Időpont: 2022. március 18.
Jelentkezési határidő: 2022. január 31.

Vizsga Helyszín: Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. 1011. Budapest, Szalag utca 19.

ÁR:
990 EUR + ÁFA a 6 hónapig elérhető e-learning anyag
200 EUR + ÁFA a vizsgadíj

Kapcsolat

Amennyiben a képzés felkeltette érdeklődését, keresse munkatársainkat:

 • Ügyfélkapcsolati menedzser: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Információs vonal: +36 1 224 0742

 

ESG Regisztráció