CEFA (EFFAS) - Befektetés-elemzői program

Program

cefa gombA


effas tematika   Ha érdeklődik képzésünk iránt, kattintson a részletes tematikáért! 


 
effas tematika  Érdekli, hogy milyen karrierutat járhat be, illetve milyen készségeket szerezhet a CEFA képzés elvégzésével? Nézzen bele FACTSHEETÜNKBE!

factsheet


MEGÚJULT A KÉPZÉS

CEFA (EFFAS) befektetéselemző képzésünk megújult, bővített tartalommal várja a jelentkezőket. A korábbiakhoz képest még gyakorlatorientáltabb lett a képzés, Bloomberg-es példákkal, a munkahelyi igényekhez igazodva az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt helyezve az Excel-ben történő portfólió számításokra. Ezen felül olyan új témakörökkel bővül a tudásanyag, mint például a zöld pénzügyek (ESG), ingatlanportfólió-menedzsment, értékpapírosítás, befektetések adózása vagy az etika.

effas terkep 22

 

Kapcsolat:

Révay Réka, ügyfélkapcsolati menedzser
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  
telefon: 06/1-224-0742


Nemzetközi tanúsítvány

A képzés sikeres elvégzésével a hallgatók megszerzik az Európai Befektetéselemzők Szövetsége (EFFAS, European Federation of Financial Analyst Societies) által kibocsátott, nemzetközileg széles körben elismert CEFA© (Certified European Financial Analyst) képesítést.

A tanfolyam tartalmának kialakítása és a vizsgasorok összeállítása a legmagasabb szintű nemzetközi és hazai szakmai normák figyelembe vételével történik.

A program előnye más nemzetközi programokkal szemben, hogy ezt magyar nyelven, esti, konzultációs rendszerben lehet elvégezni, ami segíti a tudás elmélyítését és lényegesen könnyebbé teszi a vizsgára történő felkészülést.

Világszerte több mint 16 ezer befektetési szakember rendelkezik CEFA végzettséggel, amely globálisan a két legelismertebb befektetéselemzői képesítés egyike.

A EFFAS nemzetközi szervezetről bővebb információt az effas.com honlapon talál.

Kinek ajánljuk?

A CEFA (EFFAS) Befektetés-elemzői program elvégzését elsősorban ajánljuk:

 • befektetési alapok, nyugdíjpénztárak, életbiztosítók vagyonkezelésével foglalkozó vezető szakembereinek;
 • befektetési szolgáltatók elemzőinek;
 • banki treasury munkatársaknak;
 • nagy és összetett értékpapír-portfóliók vagyonkezelőinek;
 • vállalatok pénzügyi vezetőinek;
 • mindazoknak, akik a fenti területek valamelyikén továbblépési lehetőséget szeretnének elérni;
 • azoknak, akik a fentiekre vonatkozó törvényalkotásban, szabályozásban és ellenőrzésben közreműködnek;
 • mindazoknak, akik ezen területek valamelyikén szeretnének elhelyezkedni, de nem rendelkeznek szakirányú végzettséggel, tapasztalattal;
 • mindazoknak, akik szeretnék megérteni a tőkepiacok működését, akár saját befektetéseik minél magasabb szintű kezelése érdekében, vagy megismerni néhány, itthon még nem használt terméket.

A jelentkezésnek nem előfeltétele felsőfokú diploma megléte, ám elsősorban szakirányú diplomával vagy azzal egyenértékű szakmai előképzettséggel rendelkező szakembereknek ajánljuk a programot.

effas tanusitvany 2017 200127

Kapcsolat:

Révay Réka, ügyfélkapcsolati menedzser
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 06/1-224-0742
 

Tematika

effas tematika   Ha érdeklődik képzésünk iránt, kattintson ide a részletes tematikáért!

A három féléves képzés során a hallgatóknak 9 modult és a VAP (Vagyon, Alap, Portfólió) programot kell sikeresen teljesíteniük. A képzés nemzetközileg akkreditált tanrend szerint működik.

effas tematika táblázat 2021 1

A modul célja a hozam és a kockázat összefüggéseinek alapos megértése, az ehhez szükséges matematikai és statisztikai alapok elsajátítása. A tananyagot valós példákon, esettanulmányokon keresztül mutatjuk be, testközelbe hozva és izgalmassá téve az elsőre száraznak tűnő matematikai alapokat.
Megismertetjük a hallgatókat a kötvények árazásának alapelveivel, a kamatkockázat mérésének és kezelésének eszközeivel, valamint a kötvénypiacok működésével.
A tárgy keretében a hallgatók megismerkednek a hazai és nemzetközi számviteli sztenderdekkel, képessé válnak részletekbe menően elemezni egy vállalat pénzügyi beszámolójának különféle kimutatásait.
Bemutatjuk a származtatott ügyletek típusait, az ezekből összetett komplex pozíciókat, illetve ezen ügyletek értékelésének alapelveit, fedezésüknek technikáit.
A hallgatók a tantárgy keretében megismerik, hogy a különböző monetáris politikai döntések milyen csatornákon keresztül képesek kifejteni hatásukat, hogyan segítik a központi bankokat céljaik elérésében.
A modul keretében a hallgatók megismerik a modern portfólióelméletet, valamint az erre épülő legfontosabb pénzügyi modelleket, a teljesítményértékelés alapjait. Ezt követően a tőkepiaci modellek racionális befektetőt feltételező világból kilépve foglalkozunk a pénzügyi szakirodalomban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő viselkedési pénzügytannal.
A tantárgy során a hallgatók megismerik a vállalatok értékvezérlőit, a részvények értékelésének módszereit.
A hallgatók a tantárgy keretében megismerkednek a különféle értékpapírok jogi sajátosságaival, valamint a befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos hazai és uniós szabályozással.
A kurzus záró modulja egyrészt bemutatja a vállalati finanszírozási, beruházási, illetve osztalékpolitika eszközeit, valamint ezek hatását a cégértékre; másrészt szintetizálja a korábbi modulok ismeretanyagát.

Részletek

effas tematika  Érdekli, hogy milyen karrierutat járhat be, illetve milyen készségeket szerezhet a CEFA képzés elvégzésével? Nézzen bele FACTSHEETÜNKBE!

factsheetA PROGRAM MENETE

Az oktatás félévenként szeptembertől januárig, illetve februártól júniusig tart.
A tanórák csütörtökön, illetve péntekenként 16:30 és 19:45 óra között, szombatonként 9:00 és 16:15 óra között kerülnek megtartásra a Bankárképzőben (1011 Bp. Szalag utca 19.). Az órarend összeállításakor igyekszünk a hallgatók igényeihez alkalmazkodni, a hosszúhétvégéket és ünnepeket figyelembe véve.

Ezen a képzésen is biztosítjuk a választást a helyszínen vagy az élő online módon történő részvétel között.

A programra vonatkozóan a Bankárképző és a képzés résztvevőve a regisztrációt követően írásbeli megállapodást köt.

KÖVETELMÉNYEK

Minden modul írásbeli vizsgával zárul. A tanórák, valamint az e-learning rendszerünkbe feltöltött tananyagok mellett minden modult követően konzultációval segítjük a vizsgákra való sikeres felkészülést.

A VAP programot már elvégzett résztvevők számára konzultációs lehetőséget biztosítunk. Keresse munkatársunkat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolat:

Révay Réka, ügyfélkapcsolati menedzser
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 06/1-224-0742
 

Vizsga


VIZSGASZABÁLYZAT

A Befektetés-elemzői program vizsgaanyagát a Befektetés-elemzők Nemzetközi Szervezete, az EFFAS akkreditálta.
A befektetés-elemzői vizsgák és pótvizsgák minden esetben írásban történnek. Ez modulonként legfeljebb 180 perces írásbeli vizsgát jelent, melyet rendszerint szerda délelőttönként szervezünk meg. A vizsgák tetszőleges sorrendben tehetők le.
Befektetés-elemzői tanúsítványt / CEFA végzettség igazolást az a hallgató kap, aki mind a 9 modulból, valamint a Vagyon, Alap, Portfólió (VAP) képzésen sikeres vizsgát tesz a képzés megkezdésétől számított 3 éven belül. A VAP vizsgát bármelyik szemeszterben lehet teljesíteni, tehát nem szükséges előfeltétele az CEFA (EFFAS) programra való jelentkezésnek.

VIZSGAFELMENTÉSEK

A befektetés-elemzői vizsgák alóli felmentésre, más vizsgák beszámítására nincs lehetőség.

A TANULMÁNYOK IDŐLEGES MEGSZAKÍTÁSA

A tanúsítvány megszerzésének feltétele, hogy a képzés kezdetétől számított 3 éven belül minden vizsgakötelezettséget teljesít a résztvevő.

A képzés kezdetétől számított 3 éven belül a résztvevő írásban kérheti a tanulmányok időszakos megszakítását. A résztvevő már teljesített vizsgái érvényesek maradnak. A résztvevő egyúttal tudomásul veszi, hogy a még nem teljesített modulok tekintetében időközben módosulhat a képzés tartalma, valamint a vizsgák feltételei. A képző intézmény jogosult a hátralévő képzési félév(ek)re a képzési díjat a képzési program akkor aktuális díjára módosítani.

Kapcsolat:

Révay Réka, ügyfélkapcsolati menedzser
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 06/1-224-0742
 

Videók

 

Bankárképző CEFA (EFFAS) diploma nyílt nap

Trippon Mariann véleménye az EFFAS-ról
  Dr. Tomori Erika (A tőkepiaci szabályozás területei)
Martin Hajdu György (Vállalat és részvényértékelés)
  Vidovics-Dancs Ágnes (Arbitrázs)
Dr. Száz János (CEFA program moduljai)
  Móricz Dániel (Állampapírpiaci folyamatok)

 

Ár

A program díja 595 000 Ft + ÁFA / félév.

A program díja magába foglalja a nemzetközi tanúsítvány díját, valamint az oktatást, a vizsgafelkészítő konzultációkat, modulonként egyszeri vizsgalehetőséget, a tankönyveket, valamint az előadói segédanyagokat.

KEDVEZMÉNYEK

1. Előjelentkezési kedvezmény

Azon hallgatóink, akik július 15-ig leadják jelentkezésüket és július 31-ig befizetik az első féléves díjat, még a tavalyi áron, azaz 555.000 Ft + ÁFA díjon járhatnak a képzés első félévére.

2. VAP kedvezmény

A VAP képesítéssel rendelkezőknek 250.000 Ft kedvezményt biztosítunk a képzés díjából (melyet a három félévre elosztva érvényesíthetnek). Összevonható az előjelentkezési kedvezménnyel. A VAP programot már elvégzett résztvevők számára előzetes tudásfelmérést, konzultációs lehetőséget biztosítunk. Keresse munkatársunkat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Révay Réka, ügyfélkapcsolati menedzser
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 06/1-224-0742
 

Oktatók

Oktatók

Dr. Száz János

Budapesti Corvinus Egyetem, egyetemi tanár

1976 óta tanít a Közgazdasági Egyetemenpénzügyi matematika jellegű tárgyakat, ezen belül opciók és más derivatív termékek árazását, felhasználásukat a kockázatkezelésben.

A Bankárképző Központ első szakmai igazgatója, később sok éven át elnöke. Az 1990-es első tőzsdetanácsban az oktatás-vizsgáztatás megszervezéséért felelt. Ekkor jött létre a Brókerképző Központ is, melynek első szakmai vezetője volt, majd a 90-es évek közepén a BÉT tőzsdetanácsának elnöke. Ebben az időszakban lett önálló üzletág a tőzsdén a derivatív kereskedés, ekkor alakult ki a többszekciós tőzsdemodell, és ekkor fejlesztették ki az MMTS szoftvert is.

A 1990-es évek elején a Közgazdasági Kar dékánja, a kétezres évek kezdetekor pedig a Befektetések tanszék vezetője volt. A 90-es évek végén a Jegybanktanács tagja, a 2010-es években a hazai Befektetéselemző Egyesület elnöke, a világszervezet héttagú vizsgabizottságának tagja.Befektetési témakörben népszerűsítő előadásokat tartott a Mindentudás Egyetemén (2005) és a Mindenki Akadémiáján (2017); számos tankönyv és szakkönyv szerzője.


 

Szabó Balázs

HOLD Alapkezelő Zrt, vezérigazgató és portfóliómenedzser

Az ELTE alkalmazott közgazdaságtan alapszak elvégzése után a Corvinus Egyetem pénzügy meterszakán végeztem 2016-ban. Tanulmányaim elvégzése mellett tagja voltam a Rajk László Szakkollégiumnak.

A Bankárképzővel való kapcsolatom kezdete az egyetemi évekre nyúlik vissza, 2014-ben tagja voltam a Bankárképző Mentorprogjamának. 2016 óta dolgozom a Hold Alapkezelőben, ahol először részvényelemzőként, majd 2018 óta portfóliómenedzserként is dolgozom, a Hold Expedíció alap kezelőjeként. Rendszeres szerzője vagyok az Alapblognak és résztvevője a Hold Alaplekezlő heti podcastjainak. A CEFA-EFFAS programban 2019 óta tanítok vállalatértékelést, az elmélet mellett igyekszem nagy hangsúlyt fektetni a gyakorlati tapasztalatok átadására, amellyel a tőzsdei vállalatok elemzésekor találkozom.

2021-ben felkerültem a Forbes magazin 30 sikeres magyar 30 alatt listájára.


 

Misik Sándor

MVM Group, Pénzügyi kockázatkezelés vezető

A Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy mesterszakán végeztem pénzügy szakirányon. Magyarországon elsőként megszereztem a CIIA (Certified International Investment Analyst) képesítést. Az egyetem elvégzése után 10 évig dolgoztam brókerként - főleg határidős piacokon.

2016 óta a vállalati szektorban dolgozom treasury/kockázatkezelés területen. Mindkét szektorban szerzett tapasztalataimmal próbálom fűszerezni az egyébként néha tankönyv-szagú előadásaimat/szemináriumaimat. Igyekszem az összefüggéseket intuitíven, illetve gyakorlati példákon keresztül bemutatni. Stílusom laza, könnyed, bizonyos esetekben pongyola így segítve a felkészült vagy figyelmes hallgatókat apró sikerélményekhez.

Saját tapasztalataim szerint a CEFA programban megszerzett tudás meglehetősen versenyképes a vállalati szektorban.


 

dr. Tomori Erika

Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda, partner

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végeztem. Bár jogászként a Bankárképző előadói között kakukktojásnak számíthatok, a pénzügyi ismeretek jogi szempontú megközelítésével, és azzal, hogy a modern magyar pénzügyi piacokat a létrejöttüktől volt módom megismerni, e sajátos nézőponttal és tapasztalatommal hasznosan ki tudom egészíteni a gazdasági szemléletű bankár- és pénzügyi szakember képzést.

Banki jogtanácsosi múlt után a pénzügyi jog területére szakosodott ügyvédi iroda tagjaként dolgozom, immár már több mint 30 éve. Kiemelt szakterületemmé a tőkepiac, a pénzügyi és befektetési szolgáltatások, a befektetési alapok és a tőzsde vált.  Ezidő alatt a magyar pénzügyi piac legtöbb fontos szereplőjével kapcsolatba kerültem, megismertem a jellemző problémákat, és a kérdésekre adható válaszokat is. Magyarország uniós csatlakozásával és a magyar pénzügyi szereplők nemzetközi kapcsolataival a munkámban szerepet kaptak a nemzetközi tárgyú ügyletek is.

Örülnék, ha a piacon megfelelően felkészült szakemberek nyújtanának szolgáltatásokat kellő információval rendelkező ügyfelek számára. Ennek érdekében aktívan részt veszek tudásom megosztásával mind a jogász, mind a nem jogász szakemberek képzésében a szakirányú felsőfokú, illetve a piaci képzések során: hosszú ideje oktatok az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara másoddiplomás képzésein, és a kezdetek óta a Bankárképzőben is. Én felelek a Tőzsdei Szakvizsga jogi moduljáért és a Bankárképző EFFAS (CEFA) képzésének jogi moduljáért. Az ELTE és a Corvinus Egyetem címzetes egyetemi docense vagyok. Ügyvédi tevékenységemet a Budapesti Ügyvédi Kamara az Eötvös Károly díjjal ismerte el. Büszke vagyok arra is, hogy hosszú évek óta tagja vagyok a BAMOSZ Etikai Bizottságának.


 

Vidovics-Dancs Ágnes

Budapesti Corvinus Egyetem, docens

A Budaspesti Corvinus Egyetem Pénzügy Tanszékének docense; a Diófa Alapkezelő Zrt. kockázatkezelési vezetője és a hazai EFFAS-tagszervezet elnökségi tagja.

2006 óta oktatok a Budapesti Corvinus Egyetemen, számos pénzügyi, illetve matematikai-pénzügyi tárgyat tanítok és tanítottam. Doktori fokozatomat a közgazdaságtudományok területén szereztem 2015-ben, jelenleg a Pénzügy Tanszéken vagyok egyetemi docens. 2016 óta specializáció-felelőse vagyok a Biztosítási és Pénzügyi Matematika szak Kvantitatív Pénzügyek specializációjának. Az egyetemi pálya mellett dolgoztam az Államadósság Kezelő Központban, illetve jelenleg is kockázatkezelési vezetője vagyok a Diófa Alapkezelő Zrt-nek.

A CEFA-EFFAS programon 2006 óta tanítok, eddig 5 modulban vettem részt. Jelenleg az Opciók és a Kötvények modul felelőse vagyok, illetve oktatok a Portfólió modulban is. A képzéssel való kapcsolatomat még szorosabbá teszi, hogy 2013 óta elnökségi tagja vagyok a hazai EFFAS-tagszervezetnek (Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesülete), illetve hogy magam is rendelkezem a CEFA és a CIIA végzettségekkel.

Szakmai érdeklődésem középpontjában a derivatíva-árazási modellek, illetve az államadósság-kezeléssel, adósságválságokkal kapcsolatos témák állnak.


 

Dr. Mohl Gergely

Budapesti Corvinus Egyetem, adjunktus

Dr. Mohl Gergely 2004 óta a Budapesti Corvinus Egyetem (és jogelődei) oktatója az intézmény Pénzügyi Számvitel Tanszékén. Az általa jelenleg és korábban oktatott kurzusok között találjuk a pénzügyi számvitelt (Bsc, MA, MBA szinten, magyar és angol nyelven), a vezetői számvitelt, a pénzügyi kimutatások elemzését és a könyvvizsgálatot.

Emellett több képzőhelyen a kezdetek óta aktív résztvevője a mérlegképes könyvelők IFRS képzésének és vizsgáztatásának, 2011 óta a McDaniel College Budapest óraadó oktatója (pénzügyi és vezetői számvitel oktatása angol nyelven).

Több mint másfél évtizede saját vállalkozásban vállalkozások teljeskörű számviteli és adózási adminisztrációjával, illetve szakmai tanácsadással foglalkozik, 2015-2017-ben a MÁV csoportnál mint számviteli szakértő tevékenykedett.

Szakmai képesítései: mérlegképes könyvelő, adótanácsadó, okleveles könyvvizsgáló.

A CEFA képzésben a Pénzügyi számvitel és pénzügyi kimutatások elemzése modul oktatója.


 

Dr. Pollák Zoltán

Nemzetközi Bankárképző Központ és BGE, oktató

A Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy mesterszakán végeztem befektetéselemzőként, majd a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszéken szereztem doktori fokozatot 2022-ben summa cum laude minősítéssel.

Az oktatás szeretete egyetemi éveim alatt alakult ki bennem. A tudás átadása, a tehetséges hallgatók segítése és a minőségi oktatás felé az elköteleződésem azóta is megmaradt, az elmúlt években több befektetési, illetve bankszakmai, kockázatkezelési kurzuson oktattam a Corvinus Egyetemen, a BGE-n és a Bankárképzőben. Jó érzéssel tölt el, hogy egykori hallgatóim mosolyogva köszönnek az utcán és bizalommal fordulnak hozzám szakmai kérdéseikkel.

A CEFA képzésen az Alkalmazott statisztika és pénzügyi alapszámítások bevezető modul felelőse vagyok. Célom a hozam és a kockázat összefüggéseinek alapos bemutatása, az ehhez szükséges matematikai és statisztikai alapok átadása. A tananyagot valós példákon, esettanulmányokon keresztül mutatom be, testközelbe hozva és izgalmassá téve az elsőre száraznak tűnő matematikai-statisztikai alapokat.


 

Németh Krisztián

Nemzetközi Bankárképző Központ, oktató és tanácsadó

A Budapesti Corvinus Egyetemen végeztem makroelemző közgazdászként. Fő érdeklődési területeim a bankok és a gazdaságpolitika, valamint a kettő határán lévő makro pénzügyek. Ez a kettős érdeklődés tükröződik a szakmai életutamban is: a makro elemzéshez szükséges eszköztárat előbb a mesterképzésen sajátítottam el. Jelenleg pedig a Corvinus Egyetem PhD hallgatójaként kutatom a kelet-közép európai országok gazdaságpolitikájának koherenciáját. Mindezzel párhuzamosan 2016 óta dolgozom a Bankárképzőben banki kockázatkezelési szakértőként. Projektjeim során elsősorban hitelkockázat-kezelésre, illetve PD/LGD modellek fejlesztésére szakosodtam. A banki tanácsadás és az egyetemi kutatás mellett igazi flow élményt számomra az oktatás jelent. Arra törekszem, hogy kiaknázzam a kutatás, a tanácsadás és az oktatás közötti szinergiákat, és az általam tartott képzéseken minél naprakészebb és gyakorlatiasabb tudást adjak át.

 A Bankárképzőben én fejlesztem és oktatom a CEFA képzés Makrogazdaságtan modulját. Az elméleti tananyag feldolgozását hazai és nemzetközi esettanulmányok segítik. Az aktualitások – mint a Covid járvány makrogazdasági hatásai, a 2023. márciusi bankpánik, vagy a digitális jegybankpénz körüli vita – folyamatosan épülnek be a tananyagba.


 

Pintér András

MBH Bank, Befektetési vezető

A Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy szakán és a dániai Copenhagen Business School-on folytatott tanulmányaimat követően 2004 óta foglalkozom befektetésekkel, ezen belül is elsősorban a részvénypiaccal. Mindig is különösen érdekelt a dolog emberi oldala, az, hogy miért döntünk úgy, ahogy.

A portfóliókezelés gyakorlati oldalát bemutatni kívánó előadásaimban így az általános pénzügyi áttekintés mellett szó lesz a befektetői pszichológiáról, a viselkedésünket befolyásoló érzelmekről, mesterséges intelligenciáról és a természetes emberi balgaságról. Meg persze minden másról, amit érdekesek tartok – és amit remélhetőleg más is annak találhat, aki szeretne ebben az irányban elmélyülni.

A tőkepiacokkal kapcsolatos meglátásaimat sokszor nem tudom magamban tartani, hobbi-bloggerként gondolataimat az Érték(t)trend oldalán olvashatjátok.


 

Märtel Réka

Abitas Partners, Szenior tanácsadó és ügyvezető

A Budapesti Corvinus Egyetem számvitel szakán végeztem 2003-ban. Több mint 20 éves tapasztalatot szereztem mind számviteli-pénzügyi vezetői pozíciókban illetve vállalkozóként, mind az oktatás területén. A tanítás számomra a szakmai fejlődésem kulcseleme. A hallgatóimmal folytatott beszélgetések, az általuk feltett kérdések inspirálnak, új nézőpontokat világítanak meg. Oktatóként a tapasztalati, gyakorlati tanulás elkötelezett híve vagyok. Az óráimon beszélgetni szeretek, valós problémcefákról ötletelni, együttgondolkodni a diákjaimmal.

A CEFA képzés számvitel- és beszámolóelemzés moduljában a számviteli elemzési alapismereteket tőzsdén jegyzett magyar vállalkozások nemzetközi számviteli sztenderdek (IFRS-ek) alapján elkészített beszámolóinak felhasználásával adom át a hallgatóknak, törekedve arra, hogy megmutassam a számvitelnek azt a roppantul izgalmas és kreatív arcát, amelyet csak kevesen ismernek: Egy komplex beszámoló elemzése és az alapján gyakorlati értékkel rendelkező következtetések megfogalmazása a bűnügyi regények nyomozásainak izgalmaival vetekszik a szakavatottak számára…


 

Szabó József

OTP Alapkezelő, Befektetési igazgató

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végeztem 1996-ban pénzügy szakirányon.
Az ÁKK és az MNB után a magánszektorba igazolva kötvényportfóliók kezelőjeként igyekszem értéket teremteni, emellett oktatóként számos kiváló egykori tanárom példájától inspirálódni.

A kötvénymatematikai készségeket elméleti és gyakorlati szempontból is kulcsfontosságúnak tartom, legyen szó akár elemzői, akár befektetői vagy értékesítői munkáról. Végigküzdöttem magamat az EFFAS/CEFA programon és CFA minősítést is szereztem, ezért is vélem úgy, leghatékonyabban a kíváncsiság ébrentartásával lehet tanulni – és tanítani.

A gyakorlatból színesített példákkal igyekszem izgalmassá tenni a tankönyvekben talán riasztóan absztraktnak és száraznak látszó fogalmakat, hogy a megértést és a későbbi felidézést is segítsem.


Büszkeségeink

A befektetési alapok portfóliómenedzserei között kiemelkedően sok CEFA-diplomás egykori hallgatónkat találjuk. Rendszeresen jelöltjei az év legrangosabb szakmai díjának, a Privátbankár.hu Klasszis kitüntetésnek.

Büszkék vagyunk rá, hogy az év portfóliómenedzsereit, illetve 1-1 kategória győztesét is mi oktathattuk:

loncsak andras portre thLoncsák András

2004-ben szerezte meg a CEFA (EFFAS) befektetés-elemzői diplomát

Az Év Portfóliómenedzsere 2020

Legjobb Abszolút hozamú Nem Származtatott Alapja 2020 (AEGON Alfa Alap R sorozat)

 

 czahesz-gabor_portre_th.jpg

Czachesz Gábor

1999-ben szerezte meg a CEFA (EFFAS) befektetés-elemzői diplomát

Az Év Portfóliómenedzsere 2022

 

Szalma Csabaszalma csaba portre th

1999-ben szerezte meg a CEFA (EFFAS) befektetés-elemzői diplomát

Legjobb Rövid Kötvény Alap 2020 (OTP Optima A sorozat)

Az Év Portfóliómenedzsere 2018

 

Pálfi Györgypalfi gyorgy aegon th

2009-ben szerezte meg a CEFA (EFFAS) befektetés-elemzői diplomát

Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere 2017

Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere 2018

 

 

 

A képek forrása https://konferencia.privatbankar.hu/ 

Kapcsolat

Amennyiben a képzés felkeltette érdeklődését, keresse munkatársainkat:

 • Szakmai, tananyaggal kapcsolatos kérdésekben Dr. Pollák Zoltánt: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Minden egyéb, általános információért Révay Rékát: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Információs vonal: +36 1 224 0742

EFFAS Klub

Az EFFAS Hungary és a Bankárképző 2019-ben elindította EFFAS Klub rendezvénysorozatát, amellyel szeretnénk még élőbbé tenni kapcsolatunkat CEFA végzetteinkkel, és egy aktív Alumni szakmai közösséget kívánunk kialakítani a befektetés-elemzés területén. Az évente több alkalommal megrendezésre kerülő EFFAS Klub rendezvényeinken neves előadók osztják meg tapasztalataikat, nézeteiket aktuális problémákkal kapcsolatban.

Az előadások, kerekasztal beszélgetések után CEFA klubtagjaink találkozhatnak régi évfolyamtársakkal, oktatókkal és kapcsolataikat is építhetik.Regisztráció